onsdag 31. august 2011

Tilbake til hverdagen

Da er sommeren over,ferien er forbi, så nå er det bare å komme seg tilbake til jobb,hverdag og høst.
Det har vært litt av en sommer! Har blant annet hadd en superfin kreta tur med familien og kjæresten, som uheldigvis ble noe amputert pga flomskader hjemme i Ålen.
Her er en liten oppsummering av sensommeren:

Flommen i Ålen:
Beskjeden kom som et sjokk når vi var på ferie; hele sentrum var rassert og oversvømt,stort sett alt av butikker og infastruktur er borte og må bygges opp igjen. Så det var ikke noe gøy å være borte,for så å få den beskjeden. Så vi dro hjem litt tidligere enn planlagt,og kom hjem til dette:
Mobrua

Sentrum

Sentrum

Den nye gressbanen..

Seakingen måtte redde ut flere persjoner fra hjemmene sine i sentrum

Ålen senter

Mobrua etter vannet hadde sunket

Husene i sentrum etter flommenKreta 2011:
2.august dro sammboern, jeg,mamma,søster,stefar,tante,onkel ,søskenbarn m/følge og besteforeldre til Kreta i annledning mormor og morfars 75 årsdag. Den første uka var vi alle samlet i Villa Poseidon like ved Stavros på Kreta. Villaen var som en drøm,og det ble total relax med mye bading,god mat og drikke, hyggelig selskap og to bursdagsfeiringer.

Karran slappe av i skyggen med hver sin pils...Blir ikke brun av sånt :P

Utsikt over bassenget

Siden av Villaen.

Blekfisn:P

Mamma og mormor tar lunch på balkongen

Søstrene sisters <3Utsikt over til et annet villastrøk

Langbordet er duket til fest, feiring av Kristin søss sin 14 årsdag <3


Mamms`n <3

Morfar,Line og Lars Magnus tar seg en liten "velkomstdrink"

Vegard og mormor

Bassenget er ptntet til feiring

Mamma og tante Hanne

Aloe Vera i solnedgang :P

Morfar i solnedgang :P


Bursdagsbarnet
Mamma og Kristin <3

Arne Inge,Vegard og Maren

Yaiks!

<3

Blomsterpiken

Bursdags cupcakes :D

Søstrene sisters II

Uke II:
Etter å ha vært en uke sammen med familien var det på tide å sende de hjem,og bevege oss videre på ferden. Jeg og sambo sjekket inn i Agia Marina,litt vest for Chania. Tilfeldighetene gjorde at min kjære venninne fra Tromsø,Silje,også skulle være der i samme tidsrommet,så da ble plutselig oppholdet max!

Etter å ha tilbragt en hel dag i badeland sammen Silje og samboern, så kjørte vi oss en tur opp i fjellet...Ingen god ide for oss med høydeskrekk :S Utsikten var utrolig,men en smule nervepirrende...
Kvelden før vi dro ,spiste vi vårt siste greske måltid på en resturant på toppen av Platanias. Herlig utsikt!

Utsikt over Platanias/ Agia MarinaHjemkomst og høst:
Vi kom altså hjem 5 dager før, vi kom da hjem til en bygd i høstfarger og en bygd ødelagt av flom. Men folket i byda vår har en stå på-vilje uten like. De som har mistet sine hus,mark,dyr,veier, arbeidsplasser og bedrifter har stått på og funnet midlertidige løsniger,så ting begynner å gå seg til.
Høsten er på frammars, både i farger,vær og spisbare goder. Var en liten tur oppe i skogen ved pappas gård,og vips så var frysern full av sopp og bær:) For ikke å snakke om nypotet :D Og mer skal det bli :D

Ripsbærbuskene bugnet av rødt
Kantareller er aldri feil


Dagenst fangst : 5 poser rips og et spann sopp. Det var alt jeg rakk før regnet tok overhånd, så blir vel noen turer til :)

Resten av uka går med til rydding,vasking og innflytting av garderobeskap i gangen og vintrineskap på stua. Må prøve å få litt i orden før gubbeluren kommer hjem igjen,for da skal vi i gang med tilbygget på huset...forhåpentligvis :P Får bare håpe at vintern lar vente på seg en liten stund til..!

Hej no :)

1 kommentar:

  1. Fine bilda da, såg ut som dåkk hadde en koselig tur! :D
    E tru kanskje karan aldri kjæm te å skjønne at dem itj har nå me d som e inni huset!! Men syns egentlig dem kan konsentrere c om d som e ute, ferr d bry itj e me nå om! :P

    SvarSlett