onsdag 23. november 2011

Ommøblerings modus

  Har da selvfølgelig bestemt meg for å ommøblere litt. Har lenge ønsket meg et spisebord med god plass rundt bordet,men har fram til nå bare hadd et firemannsbord på kjøkkenet. I og med at kjøkkenet ikke er så stort,så har jeg ikke vært helt fornøyd med å ha spisebordet på kjøkkenet. Synes det er en uting å måtte sitte å spise rett ved siden av kjøkkenbenken. Da ser man som regel alt rotet etter matlagingen,samt kopper og kar som blir stående. Er mye koseligere å ha en egen plass der man kan servere gjestene,uten at de blir ufrivillige vitner til både matlaging og rot.
Så nå har jeg tatt saken i egne hender,og laget meg et spisebord med plass til 8-10 gjester. I samme slengen ble det også et nytt salongbord. Det vi hadde fra før var litt ustøtt og trist,så det var på tide med et nytt.
Sofaen som sto på stua,har jeg flyttet på kjøkkenet,så der har det blitt en liten kosekrok. Er så greit å ha en liten kosekrok å evakuere til når gubben f.eks  får besøk av kompiser,eller omvendt.
Alt er ikke helt ferdig enda,dette er bare grovskissen. Gjenstår fortsatt noe småtteri,dekorasjoner og pynt til jul, og ommøblering av stæsj
Så her kommer noen før -og etter bilder.

 Fant ikke noe bra bilde av det gamle bordet,men det var et salongbord fra 70-tallet,med en hylle under. Her er altså nyskapningen. Bordplata er ei gammel fjøsdør,under har jeg satt to krakker som føtter,og et forholdsvis nytt tv-bord fra IKEA i midten. Dilemmaet med nytt salongbord, er at vi må ha en slags hylle under bordet til prosjektoren. Da ble løsningen å sette inn et tv-bord  fra IKEA,med hjul,så prosjektoren kan trilles ut ved bruk.
Fikk også kapra en storl med puff hjemme hos modern,så de har intatt plasssene sine.


Her er et før-bilde fra stua,sofaen har nå fått ny plass på kjøkkenet og i stedet har jeg satt inn den gamle koppbenken og spisebord her.
I motsatt hjørne av stua hadde jeg denne stolen,men nå har den evakuert til kjøkkenet sammen med sofaen.
Denne gamle døra og en gammel trebokk,har blitt spisebord.Den har blitt malt hvit,med grove strøk for å beholde litt tekstur. Trebokken er malt i en egenkomponert gråfarge. Blandet fargen ut i vann,for at treet skulle skinne igjennom litt.

 Her er resultatet. Den lille benken,stolene og benken med rygg har jeg funnet hos pappa, og har fått et malingsstrøk. Benken med rygg og den ene stolen har blitt trukket i grå filt.
Kjøkkenbenken jeg hadde på kjøkkenet har fått ny plass inne på spisestua
Før
Etter

 Dennestolen var hvitmalt fra før,er litt slitt i kantene,men det er bare en del av sjarmen. Den var trekt i rosa stoff, så trakk den om med grå filt.
Detaljer! Elsk<3
 Denne stolen var malt i en lys grønn pastellfarge,så den fikk også et strøk maling.

 Benken var malt i lys blå,så den har fått litt hvitmaling......
                                                                                             .....og et grått skinn fra IKEA
 Trebukken fant jeg i kjelleren,og var egentlig "føttene" på et gammelt bakerbord som sto her når vi flyttet inn. Jeg blandet til meg den gråfargen jeg ville ha,og tynnet det ut med litt vann så den fikk en beiseffekt.
Benken har også blitt trukket om i grå filt
 Med det samme jeg hadde filten framme, så ble det en liten løper til bordet også
Nå:
Kjøkkenet har blitt til kosekrok,med skinnfeller,puter,masse talglys og en gammel kjelke for å skape den rette stemingen,
                                                                              Før

 Nå gjenstår bare noen småting,litt maling av div kasser ( skal bli hyllle),vasking og pynting til jul...så er alt klart :)

4 kommentarer:

 1. Så fint det ble :-)
  Du har så mange fine ting Anni :-)
  Brit Eva

  SvarSlett
 2. wow så fint d vart:)korselig me kosekrok på køkkenet.ser før me en varm te kopp,julemusikk,ull lugga,teppe og et interiørblad i den kosekroken:)borda vart jo rå stili:)må finne d et tre å henge over spisestua du å no:):):)gi ganske fin stemning når en tenne lysa.Klemz

  SvarSlett
 3. takk for d :) har tenkt på treet sju,men så e spisebordet rett under lerettet no, så da kan itj e henge nå i vega :/Men,ska nok finne på nå anna lurt :) E har en plan :)

  SvarSlett