torsdag 24. november 2011

Siste innspurt


Dårlig tid!!! Oppussing av møbler ,ommøblering, maling og beising av møbler,husvask,koppvask, matlaging og juledekorering!! Noe er gjort,men mye gjenstår!! Rydding og husvask står på planen i kveld,og kokkulerering i morgen,så er alt klart. 
Hadde litt fri på formiddagen i dag, så fikk beiset ferdig margarinkassene og hengt opp litt julestemning. Hadde to julestjerner jeg skulle henge opp,men da jeg plugget de i,så var de jo selvfølgelig ute av drift. Så rushet til Røros,hvor jeg fant 1 stk julestjerne(!). Det ville si at jeg måtte finne på noe lurt selv,ettersom de var utsolgt for den jeg falt for. Så med en kvistkrans,litt snøspray og en lysrekke fra IKEA,så ble det en julekrans til stuevinduet  også ,mangler bare litt granbar,så der den klar.                


          Margarinkassen har fått seg et strøk med grå beis

                 Julesteming på kjøkkenet

Julekrans på stua 


Men nå står pinnekjøttet å roper til meg,så må vel legge det i bløt så det blir klart til  i morgen.
Vi sees

onsdag 23. november 2011

Ommøblerings modus

  Har da selvfølgelig bestemt meg for å ommøblere litt. Har lenge ønsket meg et spisebord med god plass rundt bordet,men har fram til nå bare hadd et firemannsbord på kjøkkenet. I og med at kjøkkenet ikke er så stort,så har jeg ikke vært helt fornøyd med å ha spisebordet på kjøkkenet. Synes det er en uting å måtte sitte å spise rett ved siden av kjøkkenbenken. Da ser man som regel alt rotet etter matlagingen,samt kopper og kar som blir stående. Er mye koseligere å ha en egen plass der man kan servere gjestene,uten at de blir ufrivillige vitner til både matlaging og rot.
Så nå har jeg tatt saken i egne hender,og laget meg et spisebord med plass til 8-10 gjester. I samme slengen ble det også et nytt salongbord. Det vi hadde fra før var litt ustøtt og trist,så det var på tide med et nytt.
Sofaen som sto på stua,har jeg flyttet på kjøkkenet,så der har det blitt en liten kosekrok. Er så greit å ha en liten kosekrok å evakuere til når gubben f.eks  får besøk av kompiser,eller omvendt.
Alt er ikke helt ferdig enda,dette er bare grovskissen. Gjenstår fortsatt noe småtteri,dekorasjoner og pynt til jul, og ommøblering av stæsj
Så her kommer noen før -og etter bilder.

 Fant ikke noe bra bilde av det gamle bordet,men det var et salongbord fra 70-tallet,med en hylle under. Her er altså nyskapningen. Bordplata er ei gammel fjøsdør,under har jeg satt to krakker som føtter,og et forholdsvis nytt tv-bord fra IKEA i midten. Dilemmaet med nytt salongbord, er at vi må ha en slags hylle under bordet til prosjektoren. Da ble løsningen å sette inn et tv-bord  fra IKEA,med hjul,så prosjektoren kan trilles ut ved bruk.
Fikk også kapra en storl med puff hjemme hos modern,så de har intatt plasssene sine.


Her er et før-bilde fra stua,sofaen har nå fått ny plass på kjøkkenet og i stedet har jeg satt inn den gamle koppbenken og spisebord her.
I motsatt hjørne av stua hadde jeg denne stolen,men nå har den evakuert til kjøkkenet sammen med sofaen.
Denne gamle døra og en gammel trebokk,har blitt spisebord.Den har blitt malt hvit,med grove strøk for å beholde litt tekstur. Trebokken er malt i en egenkomponert gråfarge. Blandet fargen ut i vann,for at treet skulle skinne igjennom litt.

 Her er resultatet. Den lille benken,stolene og benken med rygg har jeg funnet hos pappa, og har fått et malingsstrøk. Benken med rygg og den ene stolen har blitt trukket i grå filt.
Kjøkkenbenken jeg hadde på kjøkkenet har fått ny plass inne på spisestua
Før
Etter

 Dennestolen var hvitmalt fra før,er litt slitt i kantene,men det er bare en del av sjarmen. Den var trekt i rosa stoff, så trakk den om med grå filt.
Detaljer! Elsk<3
 Denne stolen var malt i en lys grønn pastellfarge,så den fikk også et strøk maling.

 Benken var malt i lys blå,så den har fått litt hvitmaling......
                                                                                             .....og et grått skinn fra IKEA
 Trebukken fant jeg i kjelleren,og var egentlig "føttene" på et gammelt bakerbord som sto her når vi flyttet inn. Jeg blandet til meg den gråfargen jeg ville ha,og tynnet det ut med litt vann så den fikk en beiseffekt.
Benken har også blitt trukket om i grå filt
 Med det samme jeg hadde filten framme, så ble det en liten løper til bordet også




Nå:
Kjøkkenet har blitt til kosekrok,med skinnfeller,puter,masse talglys og en gammel kjelke for å skape den rette stemingen,
                                                                              Før

 Nå gjenstår bare noen småting,litt maling av div kasser ( skal bli hyllle),vasking og pynting til jul...så er alt klart :)

mandag 21. november 2011

Prosjekt til tusen

Ja,så er det på`n igjen. Kreativiteten har vært i dvale en liten stund,men nå har den plutselig kommet tilbake. Hadde plutselig fri i dag, så da tok jeg en liten tur i fjøset for å se om jeg ikke fant noen skatter. Der fant jeg to evner til både salongbord og spisebord,så da har jeg litt arbeid framover. Skal jo gjeste snuppene mine til julebord på fredag, og spisebordet jeg har fra før er i minste laget,så da er dette en anledning til å få det gjort. 

Fant to gamle dører som egner seg yppelig som bordplate. Den til spisebordet blir malt hvit og den til salongbordet skal jeg bevare som den er (værslitt). Så da er det bare føtter som mangler,men har en plan for det også:)

Benken som jeg har drevet å pusset opp en evighet nå,er ferdig, så alt skal inn før fredag. Så det blir nok litt ommøblering i heimen de neste dagene. Har ikke lyst å kvitte meg med noe heller,men må nok ofre noe hvis dette skal gå.
Har så vidt begynt å lage litt julepynt, det er jo første søndag i advendt førstkommende søndag(!)



Må vel bare henge i hvis jeg skal bli ferdig i tide :)

fredag 18. november 2011

Tørke..

Bloggtørken har rammet meg nok en gang... Har mange baller i lufta for tiden,så bloggen har desverre blitt en smule nedprioritert. Driver jo så klart med mine små sposjekter,og det blir ikke akkurat ferre av de nå som julen nærmer seg. Fikk blant annet en stoooor pakke fra panduro her om dagen,så da har jeg masse å henge fingrene i framover :) Så her kommer en liten oppdatering.

Elsk :D
En stk fornøyd frøken!
Kulden har slått inn de siste dagene,så da har det gått i puslig med prosjekter,fyring i peisen og masse talglys :)
Har innført norgesglass på badet også,etter jeg fant et lite lager hos pappa.

Det går i rosa på badet for tiden. Greit å lure inn noen små fargeklatter her og der.

Lillegangen har fått en liten overhalling,så nå gjenstår bare maling av gulv...Men jeg greier jo ikke å bestemme meg for farge. Har tregulv som er beiset i valnøtt-farge på kjøkken og stua som da grenser til lillegangen,så hva egner seg best? Trenger tips!!!
Eller så har det gamle bordet og krakken fått litt hvitmaling,og min gamle,kjære og søte
symaskin har blitt plassert under bordet foreløbig. Lampa har også fått seg en liten overhalling.

Det dukker til stadighet opp nye rariteter på den gamle kjøkkenbenken min. Siste innslag er et gammelt vaffeljern,et par gamle kakebokser og en kjøttskjærer fra 50-tallet.
Litt rokering på stua har det blitt også,men det skjer jo sånn cirka 5 gang for uka..
Prosjekt stabur har blitt satt på is inntil videre. Det ser ut som vi må flytte det til vårs,i og med at vi skal bygge på huset.Men litt lykter og noen heller ute er jo lov..bare for å pynte litt på lorten liksom...
Fant en søt liten kaffeboks,nok en gang hos pappa

Måtte krype til korset og kjøpe meg en blingbling-hjort
Den "nye" tvbenken har fått litt stæsj på toppen den også :)
Husmorgenet slo inn her om dagen,og resulterte i to grå hjerteputer i filt

Speilet har fått ny plass også...Alt for å gjemme ledingsrotet i kroken!


Nå skal jeg grave litt mer i panduropakken min, så får vi se hva jeg får til. Skal ha julebord for snuppeforeninga mi om en uke, og har en del prosjekter som skal være klart til da,blant annet nytt kjøkkenbord,så da blir det vel litt oppdateringer her inne framover også.

I morgen går ferden til Barteby og kino date med min lillesøster. Blir vel også en liten shoppingrunde og besøk i det nyehuset til søteste Kjellaug. Det gledes :)

Ha en god helg!!!