mandag 19. desember 2011

Forbredelser og atter forbredelser.

Blir liksom aldri ferdig til jul,skjønner ikke det der... I dag har det vært den store krans-dagen på jobb,så laget like godt en til meg selv også. Og alle julegavene er ferdig innpakket og klar til å leveres,ikke verst til å være meg(skippertak-dronninga selv).
Det har også blitt litt mer julemat. I helgen gikk turen til svigers for å lage sylte og pølse av rein og gris. Det var litt av et arbeid,men etter å ha skjært ned og kvernet 40 kg kjøtt, så ble det en stor haug med pølser og tre store sylter, så vi skal definitivt ikke gå sultne i jula.

Kjelken har fått litt ny dekor, nå som pakkekalenderen minker.

Julepølse må det være

Kverning av kjøtt

Vi fikk to fulle baljer med kjøtt, ca 40 kg


Pølsemakerne

Etter å ha prøvd en god stund med kjøkkenmaskina til pølsestappinga,gikk vi over til denne saken,en pumpe med håndsveiv. Det gjorde susen,og pølsene kom ut som perler på en snor.

Svigerfar var kjøtt-sjef og pakke-sjef



Synes hvit amaryllis er den fineste juleblomsten, så det  MÅ jeg ha hver jul,så da mekket jeg sammen en liten sammenplantning på jobb i dag.

Pakket og klart!



Tok noen bilder på vei hjem fra Stuggudalen i helga. Sol,-10 grader og dis på fjelltoppene  -vakkert!







Da er det bare å gjøre seg klar for en hektisk uke på jobb og prøve å rekke alle gjøremål fram til juleaften,hektisk men gøy.

*Vi sees*



torsdag 15. desember 2011

Travle tider

Det er vel en grunn til ordtaket "som julkvelden på kjerringa",for slik er det er i gården for tida. Plutselig i dag,gikk det opp for meg at det er 15 desember og at det fortsatt gjenstår både gaver,gavelevering, hugging av juletre, litt julebakst og div mer! Desember måned går like fort hvert år,og plutselig sitter man der på selveste juleaften og lurer på hvor desember`n har blitt av. Har liksom en plan hvert år,om å pynte ferdig og ha alt klart til 1.desember,slik at det bare er å nye førjuls tida...Men slik ble det heller ikke i år.


Dagens funn: Lys 29,50 0g skåler 79,50 fra Coop


Men i år har i allefall julestemningen kommet tidlig. Hele desember jobber jeg i Gammelgården i Haltdalen der jeg selger blomster. Gammelgården var prestegård fra rundt 1700 til 1925 og er retaurert. I den ene delen er det cafe og den andre delen er det blomsterutsalg nå i julen. 















Mange fine juleblomster og masser av julepynt,så her er det umulig å ikke komme i julesteming

Litt kveldskos med levende lys må til nå før jul

Kjøpte noen fine glitrende lys i dag,samt fire små skåler. Så da ble det nok en adventsstake.



Sviblene har slått ut i blomst,og det lukter jul i heimen

En liten nisse har smuglet seg inn til jul,måtte jo ha EN.


Lys+ skåler fra Coop`en (faktisk!)

Passer supert sammen resten av det gråe i hjemmet



Den gamle skoletavla har også fått en liten oppdatering
*God jul*

torsdag 8. desember 2011

Modifisering +++

Da ble det som forventet,en liten modifisering av lysekronen min. Synes den ble litt vel spinkel der den hang,så nå har jeg kledd den inn med litt granbar. 
Fikk en dørkrans med granbar og lys på,for ikke så lenge siden. Men fram til nå har den bare ligget i kulerot-eska mi å tatt plass. Jeg fant jo ut at kransen var på samme størrelse som lysekronen min,så jeg tok av alle lysene og festet den fast på lysekronen. Lysene som er til overs skal jeg ha på  et juletre ute ved stabburet,så da får jeg slått to fluer i en smekk.
Siden sist har jeg også laget meg to nye adventsstaker. Den ene av lysposer fra Panduro og den andre av glass med snøfrost(laget med eggehvite og sukker: oppskrift fra bloggen Min Lille Interiørhule)

Kransen er dobbel,så mens den øverste rekka er tvunnet over ringen til den orginale lysekronen,fungerer den nederste rekka som fyll og henger litt mer fritt.
De fleste prismene er selvlaget,mens noen knabbet jeg fra en pensjonert lysekrone.



Her har jeg tatt helt vanlige sennepsglass, hadd oppi litt eggehvite så glasset ble dekt,for så å helle det ut igjen. Så det samme med sukker,før jeg tok en vattpinne å laget nummeret med. Så vips! Frostede glass!

Dette ble resultatet av min hjemmelagede stå-stjerne. Ville så gjerne ha en stjerne i kjellervinduet, så da ble det en hjemmelaget variant. Den ser veeeldig hjemmemekka ut,men fant ut at det var helt greit,ettersom kjellervinduet har rimet igjen en del,så da ser man ikke skavankene på stjerna :P

Lysposene fra Panduro,med utklipte tall
Ble litt omrokkering på stjernene også. Så nå har jeg stjerner i vinduene i alle tre etasjer.




Supert mobilkamera-bilde....Mangler bare et lysende juletre mellom huset og stabburet nå:)
Er vel ingen som ser at julestjerna er litt shabby igjennom et rimete vindu vel??




Da skal jeg gjøre klart juletreet som jeg skal ha ute,så får det være nok med prosjekter for denne uka. I morgen og fram til lillejule aften,skal jeg fungere som blomster-Finn i Gammelgården i Haltdalen, så da får jeg spare kreativiteten til jeg skal være der.

Vi sees