lørdag 2. april 2011

Dvalen er over!

Bjørnen er ikke den eneste som går i dvale om vinteren,det skulle man tro jeg også har gjort de siste månedene. Men i steden for å ha sovet bort de siste månedene,har jeg vært heller produktiv og okkupert med oppussing av huset,og dette har gjort at det har vært litt skralt på bloggfronten i det siste også...Men NÅ,endelig,begynner ting å ta litt form. Endelig begynner ting å komme på plass,rom etter rom blir ferdig og vi har endelig fått flyttet inn. Men gleden fra å ha flyttet inn er vel egentlig kortvarig,med tanke på at det er ca tusen ting igjen før vi kommer helt i mål. Så langt er badet,stua og kjøkkenet ferdig. Da er vi ferdig med alt i første etasje,bortsett fra gangene.
Andre etasje et jo et kapittel i seg selv,og er akkurat nå bare lagerrom for flyttelass og rot. Det eneste som er i orden der, er soverommet....eller orden og orden...det er liggbart!
Men som sakt, ting begynner å ta form i de ferdige rommene. Vi var jo så heldige å kjøpe et småbruk fult av gamle møbler,ting og tang. Møblene er laget av en møbelsnekker som bodde her for mange mange mange år siden,og er fortsatt i god stand. Så planen er å bruke opp igjen noe av det som er her ,og ta vare på det gamle som fulgte med gården.

Nå skulle jeg jo egentlig ha lagt ut før -og etter bilder,men guess what? Nok et minnekort har stukket av. Så det må nok graves fram fra en eller annen pappeske og legges ut på bloggen senere. Men her er i allefall noen bilder fra etter oppussinga:)

Bad:
En smule dårlige bilder med masse gjenskinn,men men... Hele baderomsinnredingen er fra IKEA,med sort servant og mørke grå skuffer og skap og hylle i stål.
Badet var opprinnelig svært lite,og har blitt bygt på huset en gang på 60-tallet. Over årene som har gått så har det kommet vann inn i reisverket, så mye av utbygget med bad,gang og loftstrapp var råttent,så da måtte vi bytte ut en del reisverk. Når det var gjort så slo vi ut veggene mot gangen og spiskammerset for å gjøre badet større. Det er ikke STORT nå heller, men det er i allefall større en det opprinnelig var. På grunn av div skjevhetr og at huset siger litt med tiden, så valgte vi å droppe flis på badet. I steden ble det våtromsplater og gulvbelegg,og i taket har vi en type baderomspanel.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredingen er fra Sigdal Kjøkken. Den fant vi brukt på FINN.no og betalte 7000 kr,og da var oppvaskmaskin, alt av blandebatteri og servant, avfallskvern,benkeplate i eik og viftetopp fra Røros hetta inkludert i prisen.Så det var kuppet sitt det :)
Kjøkkenbord og kommode sto i huset da vi kjøpte det,og er laget her på gården. Det er av ukjent treslag,men det er malt i en lys brunfarge, og lassert med mørkebrun lakk slik av det får en slags treimitasjon. Trekkene på stolene var opprinnelig grønne, så de ble trekt om til svart. Planen med interiøret både på stue og kjøkken er å bruke mest mulig av det som er laget her. Blande litt mørkt og lyst tre,og stæske det opp med hvit,sølv og svart slik at det går en rød tråd gjennom det hele.
Kjøkkenet var malt gult,hadde grønt gulvbelegg, grønn og gulmalt kjøkkenbenk og plater i taket. Vi rev ned alt av vegger,tak og gulv,for så å finne et kjempe fint furugulv under lag med gulvbelegg,og fine takåser under platene i taket. Gulvet har blitt pusset i ca tusen runder,beiset med valnøttfarge og lakkert med tre strøk lakk. Taket ble isolert og dekket med smal panel mellom åsene,og hvitmalt. Men jeg må si at gjennom hele oppussingen så er det gulvet som har vært mest arbeid og tatt lengst tid! Men etter et faens til slit,så ble det somsider et bra resultat også.


Orkideen har blitt plantet ut i en stor glassvase, da trives den mye bedre enn i en farget potte ettersom røttene får direkte lys.


Friske blomster er et must!


Fant et gammelt kaffesett i kjelleren til modern som matcher resten av stæsjet mitt.


Orkide og hoya...kjekt,visner aldri :P


Fant noen søte flaskestativ på Blomstergleder på Rognes,som jeg tenkte å ha forskjellige matoljer i


Fant en gammel boks og et gammelt vaskbrett i fjøset som jeg tenkte gjorde seg som dekor. Ved siden av en krukke med trollhassel som jeg skal henge påskeeggene i når den tid kommer :)


Fant en liten søt kommode i fjøset også,som både matcher fargen på gulvet og kjøkkenstolene. Stolene var det opprinnelig grønt trekk på,men med noen stifter og sort stoff så ble de litt friskere.


Kjøkkenbenken er fylt opp til randen med norgesglass,pga manglende skapplass. Norgesglassene fant jeg store mengder av i kjelleren til modern,så de har blitt tatt i bruk til tørrvarer for å frigi litt skap -og skuffe plass.


Fant en søt liten kasse med to rom og håndtak på Blomstergleder her om dagen. Fargen var ikke helt optimal, så den vil bbli pusset ned og malt hvit etterhvert. Oppi har jeg satt noen flasker med saft,påskeliljer og noen kopphåndduker. Hater egentlig eføy,pga at de tiltrekker seg blomsterfluer og lus før man rekker å blunke, men synes disse med hjerteform var litt søte å ha på benken:)


Fant to gamle saftflasker i kjelleren hos modern. De har vi arvet av min stefars mor,sammen med mye annet fint og gammelt:)
Stue:
Stua var opprinnelig dekt av to forskjellige tapeter,belegg på gulvene og plater i taket. Vi rev ned alt som kunne rives ned og oppdaget også her fine tregulv,smalpanelt tak og vegger. Vi bestemte oss for å pusse ned gulvet og beholde det smaøpanelte taket. På veggene ble det samme dekorplater som på kjøkkenet. Alt ble så malt hvitt og gulvene ble beiset i valnøtt og lakkert likt som på kjøkkenet. Muren mellom stua og kjøkkenet ble malt mørk grå,nesten svart,for å ta igjen fargen på flisplatene vi har over kjøkkenbenken, den sorte sofaen og de sorte trekkene på kjøkkenstolene. Alt av bord og kommoder er gjenbruk,og er i både mørket og lyst tre.

Her er det mildt sakt litt fra hvert prestegjeld. Mugge som har tillhørt min bestemor,sølvfat som mamma og pappa fikk i bryluppsgave, fløtemugge og sukkerkopp i stål fra moderns kjeller og to grønnplaner fra Lille Rødhette.


Fant en stor hvit bolle i modern rotkjeller,fylte den med kongler,nøtter,kvistballer,sølvkuler og annet stæsj som passer til resten av interiøret.


Kjøpte meg en liten sinkbalje på Blomstergleder AS,smekket oppi noen kubelys,store kongler og en glassflaske fra Rødhette,og la rundt litt krøllet ståltråd.
Kjøpte med tre australske bønnetrær på IKEA,og bruker et gammelt fløtespann som potte(også fra moderns kjeller)


I min egen kjeller fant jeg en gammel vinballong med kurv. Ante ikke helt hva det skulle resultere i,men ballongen ble til vase og kurven står på kjøkkenet og skal brukes til blomsterpotte etterhvert. Den hvite kurven vasen står i har modern laget,strikket og tovet:)


Hmmm,med eller uten tovetkurv?


Kurven som vinballongen sto i savner en plante...


Det har skjedd noen endringer etter dette bildet var tatt. Det har blant annet kommet opp en tv under varmepumpa...men grunnet et hav av ledinger både på vegg og gulv, så tok dette bilde seg litt bedre ut:P så får vel oppdatere litt når kabelgatene er i orden :)
Hadde opprinnelig hengt opp lilla gardiner(lavendel), men det ble litt for urolig for øyet, så endte til slutt opp med hvite både på kjøkkenet og stua:)


Her fra den minste delen av stua. Lykter i mørkt tre som jeg fikk av svigers,gjyngestol som sto her da vi kjøpte,skinnfell fra IKEA,trekasse fra fjøset,vinballong fra kjelleren,sofa fra IKEA og rammetavle fra Britt Irene:)


I og med at gyngestolen er delvis limegrønn,så er planen å flette inn den fargen litt ellers i stua også. Er ikke så veldig begeistret for fargen,men kan jo være greit nok å få inn en litt frisk farge nå når det går mot vår.


Har fortsatt ikke bestemt oss for hvilken ovn vi skal ha på stua,så den plassen står okkupert av en gammel trekasse. Vi har endelig fått tak i plante for å ha under ovnen nå,så da er det store spørsmålet om vi skal pusse opp enda en av ovnene som fulgte med huset når vi kjøpte det. På kjøkkenet skal vi sette inn en gammel vedfyrt kjøkkenovn. Den er ganske bred, har to fyringsluker,bakerovn og en messingststang forran,så det er neste prosjekt nå.


Vi har to små ganger som fortsatt ikke er ferdig. Yttergangen med trapp opp til 2.etg trenger veggplater,varmekabler i gulvet og parkett. Mens gangen inn mot kjøkkenet trenger parkett og listing,pluss litt annet småtteri så klart.Alle dørene i huset må blant annet males hvite,i og med at de forrige eierne tydeligvis har vært litt fargeglade og malt alle dørene i forskjellige farger.


Sånn ser innergangen ut fåreløbig,men det blir vel forandringer både med møbler og utseende etterhvert.

Mitt neste prosjekt er å få inn ovnene på stua og kjøkkenet. De må pusses og oljes,også må det mulig skiftes stenplater i de. Spørsmålet er bare hvilken ovn vi skal ha på stua. Hadde vært fint med to gammelovner,men hadde også vært litt trivelig med en ovn med glassdør på stua. Men vi får se hva vi finner :)

Prosjekt 2: Pakke ut av x-antall pappesker og få loftet i orden, for så å male soverommet og legge opp nytt elektrisk.

Prosjekt 3: Gangene(men det er avhengig av at elektrikeren får ut fingern,og får lagt varmekabler)

Når våren og sommeren kommer har vi mer enn nok arbeid med å ordne huset utvendig. Etternitten skal av,det skal paneles og males,vinduer skal byttes,det skal lektes ut og isoleres,nytt tak skal legges,veien skal utbedres,det skal graves ny gårdsplass, gjøre om møkkjelleren til garasje og enda mer.. Hva som blir gjort i år av alt dette, det skal bli spennende å se,men det skal i allefall gjøres før eller senere. Det er planer om å bygge ut huset litt i forrkant for å legge inngangen forran og få trappa opp til 2.etg inn i samme utbygget,men det er vel bare med tanken enda. SÅ vi får vente å se hva sinnasnekkern(svigerfar) har planlagt til neste gang han kommer.
En ting er sikkert,vi blir i allefall ikke arbeidsløse med det første:)

7 kommentarer:

 1. Så fint dokk har fått det!! Mange fine detaljer og den vin balongen var gørr fin med strikkingen utapå ;-)
  Arti å sjå, venter i spenning på mere.
  Brit Eva

  SvarSlett
 2. Herlig!! Her va d masse å like! :)

  SvarSlett
 3. dokk ha fått te d her ja ser e!! :D va råfint, Anni! ;)

  SvarSlett
 4. takk for det :) e mye skjulte skatter her fra før sju,så bli nok mer etterhvert:) hell på å vente på å få 2.etg i orden no,så e kan leke litt mer:)

  SvarSlett
 5. Godt å sjå at du e tebake :)
  Så gørfint dåkk har fått d :D

  SvarSlett
 6. må prøve å kom litt sterkar tebake no,vør litt småsløvt sju:P

  SvarSlett
 7. Oi, så fint dokk har fått d! :D

  SvarSlett